FaceTime Reportage

Een unieke reportage in tijden van Corona.

Wat?

Iedereen wil herinneringen maken en vastleggen, ongeacht de fase in hun leven. Ook in bizarre tijden, zoals nu tijdens de Coronacrisis, is dat niet anders.

Om tegemoet te komen aan mensen die herinneringen willen vastleggen en om zelf ook creatief aan de slag te blijven, kwam ik op het idee van de FaceTime fotoreportages. Het is een nieuwe manier van fotograferen die ook wat fysieke inspanning (en vooral geen schaamte) vraagt van het model in kwestie, maar na enkele reportages kan ik bevestigen dat het echt wel leuk is!

Wanneer + waar?

Zolang ik niet mag fotograferen wegens de maatregelen die door de overheid opgelegd worden, reserveer ik in het weekend en op feestdagen enkele slots. De FaceTime shoots gaan door zolang Corona en eventuele maatregelen aanwezig of in voege zijn. Mag ik toch opnieuw voor echt gaan fotograferen, dan zal het aantal FaceTime sessies beperkt worden.

Wat heb je nodig?

  • FaceTime (op een iPhone of een MacBook)
  • een beetje kennis van je huis en de leuke plekjes met goede/veel lichtinval. Denk aan een egale muur, een leuke trap, een spiegel, een bed, een raampartij of bij mooi weer gewoon de tuin.
  • Bij het vorige puntje: op deze plaatsen een manier hebben om je telefoon ergens tegen te zetten: we werken met de goede camera, niet de selfie camera. Je kan hier inventief zijn, hé, en een fles meepakken of iets anders waar de camera tegen kan staan.
  • In de settings van je iPhone naar het luikje FaceTime gaan en er voor zorgen dat de optie 'FaceTime Live Photos' aangevinkt is (zoals in de screenshot hieronder bij mij. Het nemen van de foto's werkt enkel als beide partijen dit aangevinkt hebben.

Hoe gaan we te werk?

  • Voorzie een 20-30 minuten (we testen eerst even of alles goed geregistreerd wordt).
  • Ik geef instructies zoals ik dat bij een andere photoshoot doe, met een beetje meer zoekwerk en instructies.
  • Ondertussen neem ik foto's via FaceTime van jullie.
  • Na afloop bewerk ik die en krijg je die in een galerij aangeboden.

Prijs

Gratis! Zie dit als een soort freebie van mijn kant. De kwaliteit van de beelden is immers niet groot door de technische beperkingen: het is gewoon leuk om doen en zeker voldoende als Instagrambeeld!

Beschikbare plaatsen

Aan het begin van de week zet ik de reservaties open en bekijk ik wat in de agenda lukt. Vol = vol!

reserveer je plekje!